Alla inlägg under september 2007

Av H Sr - 29 september 2007 19:28

M jr hade jätteroligt på badkalaset! Tyckte det var det bästa kalaset hittills. Men så har han sagt flera ggr förut *skratt*!

Kändes bra att jag stannade kvar, då jag inte är så säker på att de som ordnade kalaset hade full koll på alla barn...

Hade sällskap av min kompis Å, så det var ju trevligt! :)


M jr gjorde några försök att simma och visst syns det att han vet hur man ska göra, men det gäller att få till det också! Han har lite för bråttom, så det blir inga riktiga armtag. Men nu när han FÅR bada så kan vi ju åka och träna lite.

På fredag ska de åka med skolan till simhallen och göra simprov. De ska klara 50 m bröstsim och visa att de kan simma lite ryggsim. Tror knappast att M jr kommer att klara detta, men det är så bra att de som inte kan kommer att få åka och träna tills de kan.

Av H Sr - 29 september 2007 14:48

Idag gjorde jag lasagne efter ett recept jag hittat i en amerikansk kokbok. Just den här kokboken har jag haft sen jag var dit sist, för 8 år sedan. Det var barnen på den katolska skolan i Clarkson som samlat in recept och sedan fått en kokbok upptryckt, för att samla in pengar till skolan.


Den här gången kunde jag inte heller låta bli att köpa kokböcker. När K och jag var till Lincoln och shoppade en dag var vi till Barnes & Noble , en jättestor bokhandel med café och allt. Det fanns så mycket kokböcker att vi helt sonika satte oss på golvet och bläddrade igenom!



Jag hittade ett par kokböcker som jag fastnade för, "Biggest Book of Casseroles" och "Bars & Squares". De är mycket för casseroles, som är lådor, gratänger osv (ex. lasagne). Mycket behändigt, joxa ihop en massa och in i ugnen, så är maten klar!



Sen fick jag även en kokbok av J. Han prenumererar på en tidning som heter "Successful Farming" och när man förnyade den (vilket var dags nu) så fick man några kokböcker på köpet. Snäll som han var så gav han en av dem till mig :)

Av H Sr - 29 september 2007 14:45

En annan tycker ju att sånt här regn och rusk är rena pinan. Barn har ett annorlunda sätt att se på saker och ting...

Imorse skulle H jr följa med ut och ge kaninen Elvis mat. Vips på med stövlar och fram med nya Svampbob-paraplyet så var hon ju redo! Att hon sen bara hade nattlinne på sig rörde inte henne i ryggen...


Av H Sr - 29 september 2007 13:06

Jisses, vilket trist väder det är idag!! Regn och blåst. Riktig höst... Lite mysigt är det ju förstås, speciellt när man inte behöver ut så mycket.


 


Kom inte upp förrän vid halv 10 idag! Brukar aldrig sova så länge, men det var säkert välbehövligt. Somnade för övrigt i soffan igår kväll, så nåt Svensson Svensson blev det inte...


Lång härlig frukost och sen började jag med maten med en gång. Gjorde ett nytt recept på lasagne och det skulle stå i ugnen ett par timmar, så det var lika bra att börja tidigt! Det är strax klart...


Medans maten stod i ugnen for vi över till grannkommunen, alla utom H, för att hämta teaterbiljetterna, köpa bokplast samt köpa gympaskor till M jr. Hittade ett par på Intersport som var på rea. Dessutom hade de nåt jippo idag, så man fick dra en lott där vinsten var extra rabatt. Fick ytterligare 10% rabatt på det viset :) Så skorna som egentligen kostade 450 kr fick vi för 270 kr! Inte illa. Ett par bra skor som han nog kommer att ha på barmarksträningen (skidorna) istället för inne.


På e.m ska ju M jr på badkalas som sagt och jag följer med och "övervakar". Tydligen har de inte betalat för nån badvakt heller, så det avgjorde saken för mig!!

Vet inte vad resten av familjen tänkt hitta på under tiden, men jag antar att det blir någonting inomhus i alla fall ;)

Av H Sr - 28 september 2007 20:17

När M slutade jobbet hämtade vi andra upp honom för att sedan styra kosan mot grannkommunen. Någon bokplast hittade vi inte, så det får bli ett nytt försök imorgon när jag ska hämta teaterbiljetterna.


Present blev det i alla fall till kalaset som M jr ska på. Tjejen som fyller rider, så lite passande hittade vi ett par ridhandskar och ett par ridstrumpor. Hoppas det blir bra. M jr har suttit och påtat ihop ett paket alldeles på egen hand.

Har för övrigt bestämt mig för att följa med till badhuset. Får väl sätta mig i ett hörn och hålla ett vakande öga på sonen. Verkar som han tyckte det var ok i alla fall.


En ny skoaffär har öppnat upp i grannkommunen, Skokanonen, så det blev ett besök där också. Hade tänkt köpa gympaskor till M jr, då de ska börja med innegympa nästa vecka. Men det par som passade visade sig vara olika stora, alltså vänsterskon var nästan 1 cm mindre än högerskon!! Så de ställde vi raskt tillbaka. Får åka nån annanstans innan onsdag.

Istället blev det ett par vinterstövlar till H jr. Inte särskilt billiga, 450 kr, men det var ett par PAX och vi resonerade som så att ett par svarta stövlar i bra kvalité håller förhoppningsvis hela vintern + håller fötterna varma och torra! När de är ute på dagis och så känns det ju bra att de har ordentligt på fötterna.


Ett besök på Willys blev det också med inköp av diverse ätbara ting. Bl.a hittade vi strips i spiralform, "Twisters", som vi tog till fläskfilén (som vi för övrigt bara stekte på) - jättegott!  De här skruvade stripsen är också nåt som de kör en del med i USA (är jag inspirerad eller vad?!). Barnen tyckte det var lite kul i alla fall.


Inget annat speciellt ikväll. H och M jr sitter och kollar på Simpsons. H jr har somnat. Vet inte om det är nåt särskilt på tv:n ikväll, förutom reprisen på Svensson, Svensson. 

M är lite sugen på att spela kort, så det kanske blir lite sånt. Vi spelar inte ofta, så jag hinner alltid glömma alla regler emellan gångerna. Blir som att börja om på nytt varenda gång! *skratt*

Av H Sr - 28 september 2007 14:49

H jr ville absolut vara med på kort idag! Har bränt ner alla bilder och tömt minneskortet, så det var bara att knäppa på :)

Hon tog på sig en av de tröjor som jag köpte åt henne i USA. Hon blev såå tjusig!



Faktum är att tröjan var en del av ett två-delsset. Ofta är det så när man köper barnkläder där tycker jag, att top/tröja och byxor säljs ihop. Den här tröjan såldes tillsammans med ett par jeans och ett skärp. Tror jag gav ca 100 kr för det!

Av H Sr - 28 september 2007 14:26

Nu har alla barnen kommit hem. H kom för en gångs skull hem före M jr.

Anledningen var att de hade Skoljoggen på e.m och då fick de sluta direkt efter det, så de slapp sista lektionen. De var säkert inte ledsna för det!

Det är ingen tävling, utan man får välja om man vill gå eller springa sträckan. H valde att springa, de var 40 st 7:or totalt (ca hälften) som gjorde det.


M jr har också sprungit Skoljoggen idag, på gympan. De sprang dock inte på samma ställe som högstadiet. De hade varit tvungna att gå eller springa minst 2 varv runt en grusplan. Själv hade han sprungit 4...


Skoljoggen arrangeras av Svenska Skolidrottsförbundet och barnen får frivilligt skänka en slant som i år går till Barncancerfonden. Ett bra initiativ tycker jag! Stödja en bra sak och samtidigt få röra på sig :)

Av H Sr - 28 september 2007 14:15

Världens godaste godis finns i USA! Nja, inte överlag, för där håller jag med mina släktingar "over there" att svenskt godis är bäst. Men den godaste godissorten finns där.


När jag bodde där ett år upptäckte jag nåt som hette Twin Bings, som snabbt blev en favorit. Såklart har jag köpt på mig varenda gång jag varit tillbaka och en gång skickade t.o.m föräldrarna en hel kartong till mig i julklapp! :)


När man köper en påse ligger de en och en såhär, annars finns de i 2-pack.


Godiset görs av ett företag, Palmer Candy Co., i Iowa som är en av grannstaterna. Det verkar vara en lokal företeelse och den finns inte heller att få tag på i alla affärer i Nebraska. Men man lär sig snart vart man ska gå ;)


Så här ser de ut utanpå. Den är väl ca 3-4 cm stor.


De ser ju nästan ut som en liten chokladboll eller nåt. Faktum är att det är ett hölje av choklad blandat med hackade jordnötter. Inuti finns en stor kärna av nåt rosa godis med svag körsbärssmak. Jag tycker normalt inte om körsbär, men det här är bara sååå gott!!

Tyvärr hade jag inte plats för mer än 2 påsar med denna delikatess och ni kan ju förstå att de gick åt rätt så snabbt... Lika bra det, annars bara äter och äter jag! Nu har jag nåt att se fram emot inför nästa resa! *skratt*

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards