Alla inlägg den 22 november 2007

Av H Sr - 22 november 2007 21:16

Efter lunchen idag gick H jr och jag ut. Inte för att det var så lockande med allt det gråa och blöta ute, men det var skönt med frisk luft. Dessutom var vi tvungna att gå till dagis och lämna in en blankett. Vi måste nämligen fylla i en särskild blankett inför jullovet med tider, alla namn och telefonnummer osv. Känns egentligen helt onödigt, för all den informationen har de redan på både dagis och fritids, men bara för att de slår ihop alla verksamheter över helgerna så orkar de inte själva sitta och gå igenom det... Nu var jag kanske lite elak, men det irriterar mig lite. Dessutom var det sista dag idag att lämna in och hur många vet redan nu om de är lediga alla klämdagar?! M vet det i alla fall inte och kommer troligtvis inte att veta förrän precis före jul. Själv ska jag jobba ett par dagar, så vi fick fylla i att de ska vara där då. Blir M sedan ledig så får vi ändra då.


I alla fall så gjorde vi först ett besök i lekparken. H jr var så sugen på att gunga. Hon sa själv att hon nästan somnade där i gungan! :)



Det var bara vi där, som det oftast brukar vara när vi är där på dagarna. Det bor inte så himla många barn i lekåldern på området. Nu för tiden går man ju inte till lekparken när man är 10 år ens.

Men det gjorde väl inget att vi var själva, desto mer plats för H jr att springa runt på! :)



Allt var ju jätteblött och så även rutschkanan, men upp skulle hon minsann!



Efter lekparken så gick vi då till dagis. På vägen dit går vi förbi/över en å och där brukar finnas några änder. Idag fanns det betydligt fler än några! Har aldrig sett så många änder där! Försökte räkna, men det var jättesvårt, för de kom simmandes från alla håll. Kanske trodde de att vi hade något ätbart med oss?! Hann räkna nästan till 60, men det var fler än så!



På vägen hem var de inte lika många, så de måste ha simmat iväg på jakt efter nåt bättre matställe! :)

När vi kom hem hade redan M jr hunnit hem från skolan. Det tog tid för oss att gå till dagis och tillbaka, H jr gick hela vägen själv, så det gick inte så fort på slutet! Men hon är verkligen jätteduktig att promenera :)


Fixade lite mellanmål med varm O'boy och mackor när vi kom hem och det var ju inte fy skam efter drygt 1½ timme ute i det råkalla vädret!

Några tag med dammsugaren hann jag också med innan det var dags att fixa middag. Köttfärslåda med makaroner blev det ikväll. Skulle ju ha tidig middag eftersom M jr hade skidträning och jag + H skulle på utvecklingssamtal.



Av H Sr - 22 november 2007 21:01


Måste ju visa vilka tjusiga saker M jr och hans klass hade gjort, som vi fick se på deras utställning igår. Just de här har de jobbat med i grupp. Den närmast i bild (som M jr såklart varit med på!) representerar bondestenåldern.

Det var verkligen jättefina och detaljrika kreationer de skapat! Det är så roligt att få se vad de pysslar med om dagarna i skolan :)

Av H Sr - 22 november 2007 20:52

Hur kan man göra så här?? Bara åka därifrån?! Föraren måste ju ha varit chockad. Får man hoppas i alla fall!! Så det inte är nån kall galning... Kanske rattfylla?! Det är nog vanligare än man tror att man möter nån som druckit för mycket, tyvärr!

Usch, det är verkligen en fasa, att man helt plötsligt ska få ett samtal om att det hänt ens barn nånting! Jag hoppas verkligen att de får tag på den som gjort det!

Av H Sr - 22 november 2007 11:22

Ja, det kommer det definitivt att bli för Volvo som måste återkalla 18 000 bilar av senaste modellen (airbagar löser inte ut sig som de ska)! Alla som köpt en sån bil får den fixad gratis på verkstad och det är ju bra i och för sig, men man kan ju fundera om de inte kollar upp bilarna ordentligt vid tillverkningen?? Man tror ju i sin enfald att de har koll på att allt funkar innan de nya bilarna lämnar fabriken, men så kan det ju uppenbarligen inte gå till när man tvingas återkalla så många bilar. Och det är ju inte första gången heller! Man tycker ju att man borde lärt sig...

Förhoppningsvis är det ingen som kommit till skada innan det här upptäckts!

Och så tror man att svenskt ska vara så himla bra och säkert...

Av H Sr - 22 november 2007 11:07


Idag firas den stora högtiden Thanksgiving i USA. Det är en stor helgdag, då familj och vänner samlas. För många är det enda helgen på året som de åker hem. Och det märks på bl.a flygplatserna, det brukar kunna bli rent kaos med försenade flyg osv.

Kalkon är ju givet en sån här dag och till det serveras ofta mos och "gravy", en sås som inte är så speciellt god måste jag säga! Det är en riktig mathelg! K och hennes släkt ska fira hemma hos morbror B med familj på lördag. Såna här tillfällen önskar man att man bara kunde sätta sig i bilen och vara med...


På Wikipedia finns en närmare förklaring till det här med Thanksgiving:

"Thanksgiving, tacksägelsedagen, är en högtid med religiösa förtecken. I många kulturer har sådant firande blivit utlyst vid olika tillfällen, men den mest kända idag är det nordamerikanska firandet. Traditionen säger att en grupp puritanska pilgrimer utvandrade till Nederländerna efter förföljelser i England. Inte heller i Nederländerna fann sig pilgrimerna tillrätta, utan man lyckades chartra ett skepp att åka med från Plymouth i England. Skeppet, som hette Mayflower anlände i december 1620 till det som sedan 1776 är USA. Efter svårigheter med skördarna hjälptes man den första tiden av indianer, och när en god skörd äntligen kom, ordnade man en tacksägelsefest till Guds ära, innehållande bland annat vilda ankor och gäss.


Med tiden har man infört andra rätter som paj på pumpa och så förstås kalkon. Numera firas i USA högtiden den fjärde torsdagen i november, i Kanada den andra måndagen i oktober, den dag som i USA uppmärksammas som Columbusdagen.

Thanksgiving är i Nordamerika en mycket viktig familjehögtid och innebär i USA en fyra dagars helg och i Kanada en tre dagars helg. Eftersom Thanksgiving är en så stor fest i USA, är den en vanlig referens i amerikansk film och annan populärkultur.

 I USA innebär Thanksgiving även att julhandeln inleds. Fredagen efter Thanksgiving kallas Black Friday och är årets största shoppingdag i USA."

Av H Sr - 22 november 2007 10:50

 


Visste ni att det finns jobb som blöjdesigner?? Tydligen tittar föräldrar idag mindre på blöjans uppsugningsförmåga och mer på hur blöjan ser ut! Kan nog stämma. När jag var i USA såg jag att det fanns blöjor med alla möjliga figurer på, t.ex kunde man köpa blöjor med Disney-prinsessor, Nalle Puh m.fl. på

Kanske ännu en statuspryl för föräldrar där det är viktigt med mode och märken även för barnen?!

Av H Sr - 22 november 2007 10:35


Är lite sugen på den här kokboken! Det är tjejerna på The Cookbook Café som har skrivit den. Mer än 125 recept för den här årstiden... Få se om det kan bli en julklapp till mig själv! ;)

Av H Sr - 22 november 2007 10:22


En tv-station i Omaha, Nebraska har en slideshow på sin hemsida, där de visar bilder från förra årets juldekorationer som tittare skickat in. Det finns gott om exempel på amerikanarans känsla för överdrifter! ;)

Jul

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards