Alla inlägg den 17 januari 2008

Av H Sr - 17 januari 2008 12:32

Dammsuget och klart, så nu ser det någorlunda skapligt ut här hemma i alla fall! Lunchen puttrar på spisen, det blir korv och mos för H jr och mig. Tänkte göra makaronipudding till kvällen sen...


Måste hänga tvätten efter maten, sen ska jag packa ner alla låneböcker (som skulle varit tillbaka i måndags...) som vi måste lämna in idag, hämta M jr vid skolan och följa med honom till tandhygienisten, en tripp till ICA för inköp av mjölk och fil... Pust! Sen är det ju nästan dags att börja med middagen, eftersom den ska stå i ugnen ca 45 minuter också. 

Måste skriva inköpslista till imorgon, då jag tänkte passa på att handla i storstaden.


Ibland önskar jag att jag hade en egen kock! Nån som planerade matsedeln (som såklart kunde ändras med kort varsel beroende på vad vi var sugna på!), handlade och lagade maten. Och självklart tog hand om disken! Det vore väl nånting?! Jaja, drömma kan man ju i alla fall få göra...

Av H Sr - 17 januari 2008 12:12

Jodå, idag damp filmerna ner i brevlådan! Då har vi nåt att se fram emot :)

Annars var det mest räkningar idag... det blir man ju inte lika glad av! Tänk om man hade en månad helt utan räkningar!! Oj, vad man skulle känna sig rik...


Nästa månad är det dags att betala studielånet igen. Blir "spännande" att se hur mycket man ska punga ut med varje kvartal det här året... hade ganska lindrigt förra året eftersom jag var föräldraledig 2005. Så i år blir det nog ett större hål i kassan efter dessa inbetalningar kan jag tro.

Det som är trist är ju att man aldrig blir av med detta studielån, inte förrän jag fyller 65 eller trillar av pinn... Inte har man mycket för att man gått i skolan 3 år heller, med tanke på att ansvaret man har, att man har höga studielån osv. Lyckliga de som klarade sig ändå under studietiden!

Av H Sr - 17 januari 2008 10:50

Sådär ja, nu har jag betat av några saker på min lista i alla fall - plockat i och ur diskmaskinen, startat en maskin tvätt, gjort rent spisen, bäddat sängar, gjort rent diskhon, diskat stekpannor m.m Nu måste jag ju bara få sätta mig och pusta ut, eller hur?? ;)


H jr sjunger för fullt, allt möjligt från Imse vimse spindel till I ett hus vid skogens slut... Det är så roligt att lyssna! Ibland när hon sitter på toaletten med dörren stängd, sjunger hon så högt att det hörs i hela huset... *skratt* Barn är verkligen spontana och härliga!

Av H Sr - 17 januari 2008 10:00

Nä, nu måste jag slita mig från datorn och göra någon nytta, innan den lediga dagen tar slut... Eftersom jag inte satte på datorn över huvudtaget igår, så har man många bloggar, forum och annat att upppdatera sig på. Tar alltför lång tid! Men det är ju så roligt :)


Ska väl ta och bädda sängarna i alla fall, och dra fram den där snabeldraken så han får jobba lite också. Jag kan ju inte göra ALLT själv!! *skratt*



Av H Sr - 17 januari 2008 09:03

 


Vid frukosten var jag såååå sugen på en macka med bredbar leverpastej och skivad färsk gurka! Det har jag inte ätit på jättelänge, äter bara leverpastej i perioder, men nu hade jag ett riktigt sug efter det. Åh så besviken jag blev när gurkan var slut!!! Ingen gurka, ingen macka... så det fick bli skivad kalkon istället... inte illa det heller, men jag var ju så inställd på den där leverpastej och gurk-mackan! ;)

Av H Sr - 17 januari 2008 08:04

Hade fått ett mejl från Lovefilm igår kväll om filmer som är på väg hem till oss: Göta Kanal 2 och The wedding crashers. Båda filmer som jag länge velat se! Nån som har nån åsikt om dem??

Blir bra till helgen! Göta Kanal 2 är väl i alla fall en film man kan se tillsammans hela familjen (nja, kanske inte H jr då, men vi andra).

Av H Sr - 17 januari 2008 07:57

Idag är en bättre dag (hittills i alla fall!). Ingen huvudvärk, ledig dag. Har inget speciellt förrän på eftermiddagen, då M jr ska till tandläkaren (här hemma) på undersökning. Eller rättare sagt, till tandhygienisten. Imorgon är det ju sen dags för nästa besök hos specialisten, för att prova ut tandställningen.


Ikväll ska M jr åka skidtävling. Hans första skate-tävling någonsin, få se hur det går! De ska åka stafett i par, så det blir ju lite nervigt när ens prestation påverkar även den andres resultat... Ska hur som helst bli roligt att se! :)


Måste dra ett tag med dammsugaren idag, rensa i tidnings/pappershögen och kanske tvätta lite också. M hade nog stoppat in för mycket i maskinen igår, för det hade inte blivit rent. Så jag får nog ta och tvätta om kläderna. Jag hoppas i alla fall att det är orsaken, orkar inte med nåt fel på nån mer maskin! Den är dessutom mindre än ett år gammal, så man tycker ju att den borde funka bra. Vår gamla pajade mitt i en omgång med magsjuka, så det blev snabbt inköp av en ny!! ;)

Av H Sr - 17 januari 2008 07:54

Hoppsan! Inte ett enda inlägg på hela dagen igår! Sorry... Kom hem från jobbet runt halv 5 igår med världens huvudvärk, så det var liksom inte läge att sitta framför datorn! Låg hela kvällen, var bara upp en gång och försökte peta i mig nåt att äta. Bedrövligt!

Det enda positiva är att jag inte hade så ont i magen igår :)


En lång och jobbig dag var det på jobbet alltså. Hade en hel del att göra, samtidigt som jag hade både en vårdplanering och AP-träff - alltså inte så mycket tid kvar att utföra övriga sysslor på. Men det gick. Fast så kom också huvudvärken smygande framåt lunch...


För övrigt var det ju alltså en väldigt händelselös dag! Stackars M fick både laga mat, skjutsa och hämta H till och från träningen, natta barn osv. Dåligt samvete får jag, men det är ju inget jag kan rå för.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards