Alla inlägg den 1 april 2008

Av H Sr - 1 april 2008 16:18

Kan meddela att H jr nu har lagt klart sitt nya Alfons-pussel, helt på egen hand!!

Men fy, det där luktar ju nästan skryt?! *skratt'

Av H Sr - 1 april 2008 16:15

H mår mycket bättre idag! Han hade känt lite ont i magen efter gympan idag, men jag tror att det är tarmarna som jobbar helt enkelt. Inga större fel är det i alla fall, han står på sitt rum och spelar Guitar Hero för fullt ;)


M jr var hemma när vi återvände från storstan, men sen stack han iväg till en kompis. Man är glad om man hinner se honom emellanåt! Han fick i alla fall lov att göra sin läsläxa innan han stack. Matteläxan kan han ju inte göra den här veckan, de ska lösa mattetal från en CD-skiva, men det funkar ju inte när datorn är trasig! Får skicka med en lapp till fröken imorgon, kanske kan han få talen utskrivna av henne.



Av H Sr - 1 april 2008 16:04

Sen var det den där datorn då... som tur är har vi 3 års garanti på datorn, så förhoppningsvis är det nåt fel som den täcker. M får äran att åka över med datorn, för nu har jag åkt nog idag ;)


Hoppas bara att det inte tar alltför lång tid att fixa, man blir ju så handikappad! Vi har visserligen en gammal stationär dator, men den känns ju sååå seg mot den här och dessutom är det nåt fel på fläkten, så den används inte mer än nödvändigt.

Så hör ni inget ifrån mig på länge så vet ni vad det beror på, det är inte frivilligt! ;)


Man inser ju såna här gånger vad beroende man är av datorn! Vi betalar räkningarna via datorn, jag tittar på tv, barnen spelar, chattar osv. Bildredigering m.m Ja, hur ska vi klara oss utan??? *skratt*

Av H Sr - 1 april 2008 15:52

 


När vi hade fixat bilbarnstolen så blev det en tidig lunch på McDonald's, till H jr:s stora lycka! Happy Meal såklart, med hamburgare. Apelsinjuice beställde hon idag, för det brukar alltid M jr ta :)


Mätta och belåtna så besökte vi några fler affärer och självklart blev det ett besök på leksaksaffären. Köpte ett pussel med Alfons Åberg till H jr, med 50 bitar. Det sitter hon och bygger på just nu. Det är smått imponerande hur duktig hon är just på pussel faktiskt! Hon tittar och provar, men kikar inte ens på bilden på omslaget. Man ligger nästan i lä ;)


Ett spel till hela familjen blev det också, även om man inte kan spela så många åt gången. Den gamla klassikern Mastermind, fast såklart i en modernare version. M och jag pratade just om det spelet i helgen, att vi båda tyckte det var roligt när vi var barn, så när jag fick syn på det idag (och dessutom till extrapris!) så kunde jag bara inte låta bli!


Vad har ni för favoriter bland tärningsspel?

Av H Sr - 1 april 2008 15:42


Nåja, för att resan nu inte skulle vara helt bortkastad, så tog jag pengarna jag fick tillbaka för objektivet och köpte en ny bilstol till H jr istället! Nu har hon ju en sån där vanlig som hon sitter bakåtvänd i, men den börjar bli otroligt sliten och trasig, dessutom sticker halva huvudet upp ovanför kanten och hon får knappt plats med benen, så vi har pratat om att köpa en ny.


Barnens Hus hade extrapris på just en sån här typ som vi var ute efter (nedsatt 600 kr!), så det passade ju bra! De är ju egentligen från 4 år, men H jr provsatt den i affären och hon satt jättebra i den. Hon fick välja färg själv, så det blev en ljusgrå/mörkgrå. Såå fin tyckte hon :) Dessutom hade den två inbyggda mugghållare, så lyxigt så!

Så hädanefter kan hon sitta framåtvänd i bilen och framsätet är därmed tillgängligt för övriga familjen ;)

Av H Sr - 1 april 2008 15:39

Jaha, en resa till storstan på sammanlagt 16 mil tur och retur - helt i onödan!!! Det visade sig att objektivet inte alls kommit, utan det var restnoterat och skulle dröja 1-2 månader enligt Canon!! Helt otroligt!! Killen jag pratade med kunde inte heller förstå varför de ringt om detta när det inte alls kommit. Lite smått förbannad blir man ju.... Jag valde att ta pengarna tillbaka. Vem vet när det dyker upp?! Skulle jag hitta det nån annanstans så kan jag köpa det där istället.

Av H Sr - 1 april 2008 08:36


Har ni fått era deklarationsblanketter än? Ni kanske t.o.m redan har deklarerat färdigt för i år?? De håller på för fullt och skickar ut alla deklarationer, senast 15 april ska man ha fått den. Här har inte kuvertet dykt upp i brevlådan än, men jag har varit in på Skatteverkets hemsida och tjuvkikat - det blir ett litet plus i alla fall :)


Egentligen känns det som ett onödigt jobb att deklarera på det här viset, i alla fall om man inte har några avdrag osv. Tänk vilket slöseri att skicka ut alla dessa papper, som sen ska skickas in igen (om man inte gör det via Internet eller sms såklart). Vilket onödigt jobb, både för Skatteverket och alla de som inte har några ändringar i sin deklaration! De vet ju redan precis på öret hur mycket man har tjänat, betalat i ränta osv.

Av H Sr - 1 april 2008 08:15

Grått och trist är det idag, riktigt aprilväder!! *skratt* Det regnade igår kväll och har säkert gjort inatt med, för det är fortfarande blött på vägen. +5 grader har termometern varit uppe på, så man får ju vara tacksam att det håller sig på den varma sidan i alla fall! Inte blåser det just nånting heller. Perfekt väder för en biltur :)

Ovido - Quiz & Flashcards