Alla inlägg under november 2007

Av H Sr - 20 november 2007 12:38

Kanske dags att fixa sig lite lunch?! Sitter här och skriver på projektet, ändrar och donar, men jag orkar inte så mycket i taget. Känns rätt ok i magen just nu. Det får bli en korv eller nåt, går ju snabbt och bra...

Är så himla trött, skulle vilja gå och sova, men det går ju inte. Jobba bör man... sen ska jag ju hoppa på kvällsskiftet vid halv 4, så skulle jag somna nu så blev jag väl alldeles seg tills dess. Så det är lika bra att hålla sig vaken!

Av H Sr - 20 november 2007 12:25

En flicka i Huddinge blev utsatt för ett våldtäktsförsök på väg till skolan idag! En okänd man hade kommit fram och börjat rycka i kläderna helt plötsligt.

Jag fattar inte vad det är för fel?! Det har fullkomligen exploderat med våldtäkter, misshandel, mord osv. de senaste åren!! Varför? Varför? Varför?

Riktigt otäckt är det! Ska man inte kunna gå utanför dörren utan att vara rädd för att bli påhoppad?!


Jag kan inte låta bli att undra om många av våra yngre förövare växer upp i hem där föräldrarna är alldeles för upptagna med sig själva och sina jobb?! För hur kan barn annars få springa runt själva vind för våg på stan, sent på kvällarna?? Hur lätt är det inte att bli lockad till något som man egentligen är alldeles för ung för att ta ställning till?!

Jag tror inte att det är så enkelt att vi kan skylla allt på dataspel... Vem är det som tillåter barnen att spela dem?! Jo, föräldrarna!

Tror att man skulle kunna komma åt mycket skit genom att få föräldrarna mer delaktiga...

Nu menar jag naturligtvis inte att det alltid bara är föräldrarnas fel och att alla föräldrar lämnar sina barn vind för våg, men tyvärr tror jag det händer alltför ofta!

Vad tror ni att det beror på, att det ser ut som det gör med allt våld osv.?

Av H Sr - 20 november 2007 11:10


Ja, det påstår man i alla fall på Aftonbladets hemsida! Återstår att se om de har rätt... men hoppas kan man ju alltid! :)

Vill att det ska vara vitt, vitt, vitt! Visserligen ser det ut så utanför just nu, men det vita på träden imorse var bara frost, så det är ju på väg bort igen...

Tänk en härlig vit jul, med snön hängandes från träden, snö på hustaken... ljusstakar i fönstren... härligt, härligt!! :)

Av H Sr - 20 november 2007 10:45


Mamman skulle bara sätta på sig långkalsongerna, barnen väntade ute på gården. Den lille 2-åringen blev otålig och drog iväg till dammen som fanns på gården - och ramlar i!

Storebror kommer och drar upp honom ur vattnet - en riktig hjälte! Själv säger han att han blev Spindelmannen! Inte illa! ;)


Ger oss en påminnelse om hur viktigt det är att prata med barnen om hur man ska bete sig i vissa situationer...

Av H Sr - 20 november 2007 10:03

Guldkorn hittade jag det här receptet på knäck. Visst ska knäck vara gammal hederlig knäck, men det här lät så spännande, så det tror jag vi måste prova i år! :)



Lime- och kokosknäck


ca 40 st


50 g smör

2 dl vispgrädde

3 dl socker

1 dl ljus sirap

2 msk honung

½ citrongräs

1 dl kokosflingor

finrivet skal av 1 lime


Gör så här:

Mät upp smör, grädde, socker, sirap och honung i en tjockbottnad kastrull. Banka citrongräset med baksidan av en kniv och lägg det i knäcksmeten. Låt koka sakta i ca 40 min eller tills termometern visar 125 grader. Eller gör ett kulprov.

Ta ur citrongräset och häll smeten i knäckformar. Blanda kokos och finrivet limeskal och strö lite över varje knäckform.


Jul
Av H Sr - 20 november 2007 09:50


Då kan du kila in hos Emma som lottar ut ovanstående mössa, och dessutom två tablettaskar - inte illa! :)

Av H Sr - 20 november 2007 09:34


Ja, det är denna damen som blir årets julvärd i SVT - Anne Lundberg. Hon har ju varit med i bl.a Antikrundan tidigare. Hon förbereder lite gimmicks m.m till den stora dagen eftersom hon tycker att det ska vara lite roligt också.

Hon planerar att ta med sig hela familjen upp till Stockholm och bo på hotell, och medans hon sitter i tv firar resten av familjen jul med släkt i Stockholm.

Själv skulle jag aldrig tacka ja frivilligt till att jobba på julafton, speciellt inte nu när jag har barn, men det är ju bra att det finns de som vill!

Jul
Av H Sr - 20 november 2007 08:19

Är så hemma igen då och ska jobba med projektet fram till halv 4, då jag går på mitt kvällspass som sköterska. Slutar sen 21:45 ikväll.

Jag går verkligen lite på halvfart nu och det talade jag om för chefen också. Mår fortfarande illa och har ont i magen, speciellt efter att jag har ätit. Tror jag får ta mig förbi Apoteket och köpa lite Losec sen kanske och prova om det blir bättre... Huvudvärken är i alla fall borta idag, så det får jag vara glad för! :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards