Alla inlägg under januari 2008

Av H Sr - 14 januari 2008 16:13

 


Ordningen är återställd! Magnus Uggla är hemma igen! :)



Av H Sr - 14 januari 2008 15:07

Mötte en gammal klasskompis på ICA idag. Ni ska inte tro att han hejade... Sånt där har jag så himla svårt för! Att heja kostar ingenting, det betyder inte att man är dödspolare och att man älskar varandra. Men om man har gått i samma klass, jobbat tillsammans, bor grannar eller vad det nu kan vara, så tycker i alla fall jag att man kan hälsa på varandra åtminstone!


I mitt jobb händer det ju att man är runt på flera olika grupper, vilket gör att man träffar en himla massa folk man pratar med. En del är jättegulliga och hejar även när man möter dem utanför jobbet, medans andra knappt pratar med en när man träffas på jobbet en gång.

Sen finns det ju de som jag tycker är nästan värst - de som är så himla gulliga och trevliga när man träffar dem i jobbet, men som så gott som tittar åt andra hållet när man möter de ute! Va?! Tycker det är så himla lågt! Vanligt folkvett verkar inte finnas hos alla... Det är nästan så man har lust att be dem fara nästa gång de ringer och vill ha hjälp! Men det kan man ju inte göra för patienternas skull.


En sak som man märker när man är överviktig (och det här känner säkert bara ni igen som också är/har varit det!), eller åtminstone känner jag så, det är att man ofta verkar vara alldeles osynlig! Det blir ju nästan lite ironiskt, eftersom man inte är så liten att man inte syns precis... Men det jag menar är att många behandlar en som osynlig, man finns inte, man räknas inte. Man är mindre värd helt enkelt.

Jag lovar dig, att i 99 fall av 100, så lyssnar folk mer till den som är normalviktig än till den som är överviktig!

Vet inte om det här hänger ihop med att folk inte hälsar... är de rädda att det ska smitta av sig kanske?! Skäms de över att de känner nån som inte faller inom de "normala" ramarna?


Det är så svårt att få fram i ord, den här känslan, så att de som inte varit med om det förstår. Men det är faktiskt så att man ibland behandlas som mindre vetande, mindre intressant, en som har mindre/sämre idéer osv. Jag vet t.ex när jag yttrat mig på nåt föräldramöte i ett sammanhang, tror ni nån lyssnade på mig? Nej, nej, nej, det var de "normala" föräldrarna som fick komma till tals och vars åsikter man tog till vara på... Och det har hänt mer än en gång. Det är ju inte direkt så man kommer med förslag och åsikter flera gånger kan jag säga!!


Så tänk er för hur ni beter er mot folk! Överviktiga är också människor och har precis samma känslor som alla andra.

Är det nån annan som känner igen sig?

Av H Sr - 14 januari 2008 14:43

Hade en rätt ok dag på jobbet, snabbt gick den! Blir lite smått irriterad på vissa jobbarkompisar dock, som inte gör så mycket... Men jag försöker vara lite "fräck" och bara tala om för de vad som ska göras och så är det upp till dem sen. Svårt att förklara, men vissa vill gärna dra sig undan och lassa över på oss andra. Man måste ju hjälpas åt när alla har mycket!


Känner fortfarande att det är rörigt på min grupp, det är mycket att sätta sig in i och eftersom de inte haft nån sköterska på "riktigt" på länge, så är behovet stort. Men man är ju inte mer än människa, kan inte göra mer än en sak i taget! Vet inte om det är såna förväntningar eller om det är jag själv som ställer höga krav...


Jobbar egentligen alla dagar utom torsdag denna vecka, det är tufft! Men nu är jag ledig på fredag också, för då ska jag med M jr till tandläkaren igen. Eftersom vi får åka så långt så tar det flera timmar, hinner inte jobba vare sig före eller efter! Så det blir ju en extra "ledig" dag. Sen jobbar jag lördag-måndag.

Vissa veckor är ju klart mastigare än andra på schemat. Jobbar ju inte så långa dagar jämt, men många. Det är ju både för- och nackdelar det där.

Av H Sr - 14 januari 2008 14:19

Nyss hemkommen från arbetet och dagis. M jr knallade hem själv, men hade glömt sin nyckel hemma, så han fick stå ute och vänta tills vi kom hem. Inte mer än 10 minuter, så det gick ingen nöd på honom! ;)

H jr och jag var in en sväng på affären efter att jag hämtat henne, köpte lite fika... borde inte egentligen, men den där karaktären är som bortblåst. Har nog flyttat hem till nån annan...


Idag kommer H hem också. Han har innebandyträning ikväll, annars har vi inget speciellt på programmet. Har inte riktigt bestämt nån middag än, men det lutar åt köttfärslåda med makaroner. Det var ett tag sen och det är alltid lika gott! :)

Av H Sr - 13 januari 2008 21:53

Tittade bara på ett halvt öga på filmen, den var väl sådär. Satt med datorn samtidigt och gjorde lite av min "research", så jag hängde inte med hela tiden. Nu har jag krupit ner i sängen under mitt nya duntäcke som jag fick i julklapp (fasligt vad det prasslar?!) och så ska jag titta på nästa avsnitt av Grey's Anatomy har jag tänkt! :)


Imorgon jobbar jag. Träffade en kollega idag som jobbat i helgen och enligt henne skulle jag vara glad att jag inte jobbat denna helg - mycket att göra! Vi pratade lite om att det ibland skulle vara skönt om man var två i tjänst även på helgerna, det är lite tufft att vara helt ensam i tjänst med ansvar för närmare 90 patienter.... det är svårt när man känner att man inte räcker till, flera blir sjuka och gör illa sig samtidigt... då är det inte lätt att INTE stressa upp sig kan jag säga!

Av H Sr - 13 januari 2008 17:11

Har inte förberett nån middag idag. Orkar heller inte ställa mig och tillaga så mycket, så det får bli korv och pommes frites ikväll. Det får duga... snabbt och bra i alla fall! Potatis och kassler blev det till lunch, och det är också vad som får följa med till jobbet imorgon...

Av H Sr - 13 januari 2008 17:09

Har kollat tv:s tablåer för kvällen och som det ser ut blir det nog en film på 5:an ikväll för min del. "Love rules!" heter den. Hittade följande info: Amerikansk romantisk komedi från 2004. Kelly och Michael bestämmer sig för att gifta sig. De tänker ha ett annorlunda lugnt bröllop utan det traditionella glittret, hysterin och festandet. Men deras vänner och Kellys mamma har helt andra planer.

Av H Sr - 13 januari 2008 16:50

Glömde av att posta filmerna från Lovefilm innan de tömde lådan idag, så några nya filmer blir det väl inte förrän framåt onsdag eller torsdag. Typiskt! Det spelar väl inte sååå stor roll egentligen, då har man ju nåt att se till helgen i alla fall!


Har ingen koll på vad som visas på tv ikväll, men i brist på annat kan jag alltid fortsätta se fjärde säsongen av Grey's Anatomy! :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards