Alla inlägg den 13 augusti 2008

Av H Sr - 13 augusti 2008 23:08

Har tittat på ett avsnitt av "One Tree Hill", men nu tror jag det börjar bli dags för sängen... H jr lär nog vakna lika tidigt imorgon bitti oavsett när jag somnar ;)

Av H Sr - 13 augusti 2008 22:41

Det är alldeles kolsvart ute nu. Bara +12 grader. Det känns verkligen som höst! Fönsterlampor tända. Snart dags att ta fram en massa ljus och tända... kura under en filt i soffan och titta på en film eller ett avsnitt av någon favoritserie, läsa en bok... hösten är inte så dum i alla fall!

Av H Sr - 13 augusti 2008 20:50

Nej, han fyller inte år idag och han har inte namnsdag. Han är vänsterhänt! Idag är det nämligen de vänsterhäntas dag. Här kan du läsa mer om detta påfund.


Vänsterhänta sägs ju vara mer konstnärliga, bra musiker osv. Musik vet jag inte, men M jr ritar otroligt mycket och han har blivit riktigt duktig! Det har han definitivt inte från mig! Men så är jag inte vänsterhänt heller... ;) (ingen annan i familjen förutom M jr).


Man får väl vara glad att han växer upp nu och inte för 40 år sen. På Wikipedia kan man nämligen läsa att vänsterhänthet tidigare betraktades som ett lyte. Åtminstone till sent 1960-tal förekom det i Sverige att man tvingade vänsterhänta använda höger hand i skolan, och de utpekades som obegåvade när de inte klarade av det lika bra som jämnåriga högerhänta elever. Det är ju inte klokt!


"I hela världen är vänsterhänta i minoritet; ingen vet med säkerhet varför. Möjligen hänger det ihop med att kroppens inre organ inte är fullt symmetriska. Undersökningar tyder på att vänsterhänta är överrepresenterade såväl bland mycket begåvade som mindre begåvade; spridningen är således större än bland högerhänta." (Wikipedia)


I Sverige finns det två företag som inriktat sig på just vänsterhänta, Allt för vänsterhänta och Butiq.se.


Är du vänster- eller högerhänt?

Av H Sr - 13 augusti 2008 19:41

Ikväll blev det bacon och béarnaisesås till middag för min del, tillsammans med några skivor gurka. Perfekt lchf-mat! :)

Har varit lite mera hungrig de senaste dagarna, kanske äter jag för lite?! Kanske är därför viktnedgången stannat av... Det blev den där vätskan i början, sen har det inte hänt nåt mer. Jo, upp några hg, sen ner de igen, men inte mer än det var från början.



Av H Sr - 13 augusti 2008 19:37

Grabbarna hade haft en trevlig dag med farfar. De hade ätit lunch hemma hos honom, varit på stan (M jr hade bl.a fått ett fotoalbum från bokhandeln), fikat, gått promenad m.m H fick ju gå upp ovanligt tidigt idag, redan 09:30, så han var såå trött när han kom hem ;) Han var ju ute och "rumlade" igår (var hemma hos sin kompis O) och kom inte hem förrän 00:20, så han får nästan skylla sig själv! *skratt*


Det blev förresten inget äventyr för H och O idag, ingen lång cykeltur eller nåt annat spännande. Lika glad är jag för det! O ringde när H kommit hem och undrade om de skulle hitta på nåt. H lovade att han skulle ringa honom efter maten. Det har han helt glömt bort... han ÄR nog trött! ;)

Av H Sr - 13 augusti 2008 19:33

Tillagade kycklingfiléer i ugnen på ett nytt sätt igår och det blev riktigt gott! Och mycket enkelt! Gjorde en sås på crème fraiche och basilika till.


 


Kyckling i ugn


Kycklingfilé

Oregano

Basilika

Smör


Gör så här:

Lägg kycklingfilén i en smord ugnssäker form. Krydda filén med oregano och basilika, efter smak. Lägg en klick smör på varje filé. Tillaga i ugnen, 225 grader, ca 25 minuter.

Av H Sr - 13 augusti 2008 17:57

Tycker du om smink? På Gratis Make Up kan man samla gratispoäng som man sen får byta ut mot presentkort på Kicks. Där finns ju en massa annat också, om man nu inte är intresserad av just smink :)

Av H Sr - 13 augusti 2008 16:37

Skickade ett sms till syster T igår. Hade provat häromdagen att skicka även till henne, men av någon anledning funkade inte det. Men idag hade jag fått ett mejl från henne där hon skrev att hon fått mitt sms igår och att det hade gjort hennes dag! Sååå roligt att höra att man kan göra någon glad :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards