Alla inlägg den 21 november 2007

Av H Sr - 21 november 2007 11:57

 


Ikväll ska vi till skolan. M jr:s klass har en kväll med tema Historia. Bl.a ska de spela upp en teater. Han var lite orolig, för de har tydligen inte övat så mycket på den, men det skulle väl bli lite idag i alla fall.

Vad jag förstår skulle den handla om (i alla fall delvis) stenåldern, så då skulle han ju ha lämpliga kläder också... Som tur var så hade vi kvar ett skynke i grovt brunt tyg, med bara hål för huvudet, med tillhörande rep att knyta i midjan. Det hade M jr på sig för många år sen, tror han var 3, när de på dagis skulle klä ut sig på temat Ronja Rövardotter på Förskolans dag. Och M som tycker att jag spar alldeles för mycket?! Tänk vad det kan vara bra att ha ibland... ;)


Tror att det skulle bli diskussion om skolresa också. Det pratades om det på föräldramötet tidigare i höstas och jag har för mig att det bestämdes att vi skulle fortsätta diskussionen ikväll. Vi har inte samlat i någon gemensam klasskassa, utan var och en får samla hemma tills det är dags.

Få se vad det kan bli för barnen. Själv tycker jag att det ska vara något där hela klassen kan vara tillsammans och ha roligt, inte åka till typ Gröna Lund där alla blir uppdelade och springer åt varsitt håll. Jag tror inte att det behöver vara så märkvärdigt och kosta en massa pengar för att barnen ska ha kul! Sen vet jag ju inte om alla föräldrar håller med mig...

Av H Sr - 21 november 2007 11:47

Grattis! Fr.o.m 1 januari får tv-kanaler som sänder från Sverige visa 50% mer reklam. Så nu kan TV4 slå på ännu större med sina irriterande reklamavbrott mitt i filmerna...


E24.se finns bl.a följande att läsa:


Gäller idag
Tv-kanaler som sänder från Sverige (TV4 med flera) får visa högst åtta minuter reklam per timme (13,3 procent) på dagtid och högst tio minuter per timme (16,7 procent) mellan klockan 19 och 24. 
Den sammanlagda reklamtiden under ett dygn får dock inte överskrida 10 procent av sändningstiden.

För de kanaler som sänder från Storbritannien (TV3, Kanal 5, TV6, TV8, Kanal 9, ZTV med flera) och Finland (TV4 Fakta) gäller EU:s regler om högst tolv minuter under en timme (20 procent). Den sammanlagda reklamtiden under ett dygn får här inte överskrida 15 procent av sändningstiden.

Nytt från 1 februari 2008
Den tillåtna reklamtiden för kanaler som sänder från Sverige utökas till högst tolv minuter under en timme (20 procent). Gränsen för den sammanlagda reklamtiden under ett dygn höjs till högst 15 procent av sändningstiden. Totalt ökar alltså reklamutrymmet för kanaler som TV4 med flera med 50 procent.

Den begränsning som funnits för sändningar som inte omfattat en timme mellan hela klockslag avskaffas också, vilket gör det lättare för kanalerna att placera in reklaminslagen.

I det nya tv-direktivet inom EU, föreslås att reklambegränsningen per dygn avskaffats, vilket gör att de utlandssända kanalerna fortfarande kommer att kunna visa mer reklam räknat över hela dygnet.

Av H Sr - 21 november 2007 11:38

Har du koll på vem dina barn chattar med på Internet? Kom ihåg att påminna dem om att alla inte är dem som de utger sig för att vara! Det fick Megan Meier erfara. Hon trodde att hon chattade med en 16-årig kille som hon blev god vän med. Men när hon helt plötsligt fick meddelanden från honom att hon var fet, hon var en slyna m.m så tog hon sitt liv!

Efteråt visade det sig att det inte alls var en 16-årig kille hon chattat med, utan mamman till en f.d kompis! Hon ville se vad Megan sa om hennes dotter... sååå sjukt!

Av H Sr - 21 november 2007 11:11


Nu har jag varit till Apoteket på besök. Jag hoppade över Losec, för de var dyrare, utan köpte Omeprazol istället - samma sak fast billigare. Så nu har jag inmundigat den första kapseln. Köpte bara en liten förpackning med 7 kapslar, tyckte att det får räcka så här till en början. 6 kr styck kostar dem! Men så har väl ingen påstått att medikamenter är särskilt billigt heller... det finns ju de som är betydligt dyrare också.

Återstår bara att se om detta illamående, eller "ett starkt obehag i huvudet och magtrakten och vanligen en vilja att kräkas" som Wikipedia beskriver det, försvinner.

Av H Sr - 21 november 2007 09:58


Aftonbladets hemsida kan man idag läsa om att den förra premiärministern i Pakistan, Benazir Bhutto, planerades mördas genom ett sprängattentat. Hon klarade sig, men det gjorde inte den lilla oskyldiga 1-åringen som laddats full med sprängämnen i dådet!!!


Hur FAN kan man binda fast en massa sprängmedel på ett litet barn och använda som en täckmantel för att komma nära målet?! Det får finnas hur många religiösa eller politiska orsaker som helst till såna här sprängdåd, men att använda små oskyldiga BARN som bomber??? Fy fan säger jag bara!!!! Jag mår rent ut sagt illa av att tänka på det stackars lilla barnet, helt aningslöst om vad som komma skall...

Av H Sr - 21 november 2007 09:42


Ja, ikväll blir det verkligen en stor KROCK!! Exakt samtidigt, kl.21:00, visas i Kanal 5 den bästa serien på hela veckan, Grey's Anatomy, och i TV4+ den nya miniserien (5 avsnitt) Leilas jul.

Hur ska man kunna välja av de här två programmen?? Snygga doktorer med en massa intriger vs. julstämning med tips och recept?! Man kan ju få magsår för mindre.... ;)


Av H Sr - 21 november 2007 09:05


Livet är slut. Aldrig mer några grillkvällar med härlig korv i ett gyllene korvbröd... Aldrig mer en snabb lunch med en stekt wienerkorv... Ingenting med nån av de andra produkterna i Den gröna slaktarens sortiment heller för den delen... Fick just svar på ett mejl från Tulip att Den gröna slaktarens produkter utgår från deras sortiment! Hur kan de göra så här mot mig???! ;) 

Nån som har nåt förslag på nån annan mager korv man kan prova?

Av H Sr - 21 november 2007 08:17


Den här tavlan hittades bland sopsäckar på en gata i New York. Den heter "Tres Personajes" och är målad av en av Mexikos mest kända konstnärer, Rufino Tamayo. Den stals från en lagerlokal i Texas för 20 år sen och har nu alltså hittats i soporna.

Tja, vad säger man?! Jag hade nog också slängt den i soporna... *skratt*

Sån här "konst" tycker jag bara är såå ful! Ungefär som Picasso, bara en massa kludd! Hur kan sånt vara värt så mycket pengar?! Den här såldes på auktion för 6,5 miljoner kr!!! Otroligt....

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards