Alla inlägg under juli 2008

Av H Sr - 24 juli 2008 16:55


Köpte vattenmelon när vi var till affären. Tänkte försöka hitta recept på någon god sallad med melon, vet att jag sett det tidigare någonstans. Har du något bra recept?

Av H Sr - 24 juli 2008 12:42

Tänk att man inte upptäckt ljudböcker tidigare!? Det är ju helt perfekt! Just nu lyssnar jag ju via mobilen, på "Blot" av Håkan Östlundh, och den är bra! Här kan du läsa om hur du också kan prova ljudböcker via mobilen.


Låg hela kvällen igår och lyssnade i mörkret. Riktigt rogivande. Risken är ju bara att man somnar och blir tvungen att spola tillbaka emellanåt...

Men det är definitivt inte sista gången jag lyssnar på en ljudbok! Reine Brynolfsson är det som läser upp just den här och han gör det riktigt bra. Började först lyssna på en annan bok, men höll på att bli tokig på den sega uppläsaren...


Har ni några favoriter bland uppläsare av ljudböcker?

Av H Sr - 24 juli 2008 12:40

Har nyligen läst ut "Skumtimmen" som jag skrev om tidigare. Den var riktigt bra! Kan verkligen rekommenderas. Den var spännande, om än inte nån sån där riktig nagelbitare. Inte heller så där förutsägbar, som vissa deckare kan vara.

Av H Sr - 24 juli 2008 12:33

Ja, det kan man ju lugnt säga! +25 grader och strålande sol från en klarblå himmel. Fläktar lite ljummet emellanåt. NU är det sommar!! :)


Ställde klockan på 8 imorse, vill verkligen försöka komma i säng tidigare om kvällarna och utnyttja morgnarna istället. Speciellt nu när det blir varmt. Efter frukosten dök vattenkillarna upp. Vi var tvungna att ringa till dem imorse (de som bytte mätaren igår), för det började läcka där de varit och grejat igår, så vi har fått haft vattnet avstängt sen igår kväll. De har varit där och fixat till viss del idag, men resten kan de inte göra klart, för då måste de stänga av vattnet för hela gatan! Och det kunde inte DE göra, utan det måste nån annan göra, som har semester just nu... Varför håller de ens på med det här mitt i semestrarna?! Det var tydligen inte bara här som det hade varit strul heller...


När de sen hade åkt härifrån så gick jag, M och H jr på en promenad. Ville passa på innan det blev alltför varmt. Då träffade vi på H jr:s kompis I och hennes mamma, så då blev vi ditbjudna på fika. Så vi var bara hem från promenaden, hängde lite tvätt och sen åkte vi över dit och fikade. H jr blev kvar där för att leka. Hon och I badade lite i deras pool m.m


Nu håller vi på att fixa lite lunch, det blir enkelt och snabbt, lite korv. Orkar inte göra nåt avancerat. Måste ta oss till affären senare idag, börjar gapa tomt i kylen igen... Det är tur att man har kylväskor att ta med när man handlar i denna värme!

Av H Sr - 23 juli 2008 15:13

Nu har vi precis avnjutit lite fruktsallad och vaniljyoghurt på altanen. Solen steker och det är riktigt varmt! M jr och H jr ska hoppa i poolen och svalka sig. Den börjar äntligen bli någorlunda ren i vattnet. M hade i nån annan form av klor och sen dess har det sett skapligt ut. Inte helt klart vatten, men det är i alla fall inte grönt! ;)


Har varit till frissan. Det blev bra. Hon klippte lite kortare i nacken denna gång, skönt i värmen! Träffade en kollega där och vi konstaterade att det är så skönt att sitta där. Bli lite ompysslad en stund.

H jr skulle prompt följa med dit igen, hon tycker det är så roligt att leka med leksakerna de har där. Hon sitter så fint och leker, man hör inte ett pip från henne. Alla är så imponerade. Men jag brukar påpeka att så där är det ju inte alltid hemma... *skratt*

Av H Sr - 23 juli 2008 12:06

Veckans tema är tro. Det ordet förknippar man väl mest med kyrkan, Gud osv. Men tro kan ju vara så mycket mer...



I det här vädret är det svårt att tro att det ska bli någon riktig sommar, med sol och bad osv...

Av H Sr - 23 juli 2008 11:53

Nu har de varit här och bytt vattenmätaren. Det gick fort och bra! Så nu har jag kunnat hoppa in i duschen. Man vill ju gärna vara fräsch och nytvättad när man ska till frissan. De andra kom precis tillbaka och de var så fina alla tre!! :)


Varmt börjar det bli, +22 grader och sol har vi nu. Alldeles lagom! Få se om det t.o.m kan bli bad i veckan - det är man inte direkt bortskämd med den här sommaren, precis som förra. Har ni badat ute än?

Av H Sr - 23 juli 2008 10:27

Farfar var som sagt lite bättre igår. Han var mer vaken och medveten. Kan ju inte prata, men kan emellanåt nicka/ruska på huvudet. Kan också trycka handen som ja eller nej på direkta frågor. Min syster var förbi efter jobbet igår och hon sa att det märktes att han så gärna ville säga något, men han kan ju inte få fram nåt!! Så hemskt!!


De har i alla fall konstaterat att han har lunginflammation, så nu har han ju blivit insatt på antibiotika. Han har också haft en stroke + hjärtsvikt. Otroligt om han klarar av det här! Han har haft två hjärtinfarkter och det här var hans tredje stroke tror jag! Segt virke!


Har ännu inte hört något idag, men det blir väl under dagen...

Ovido - Quiz & Flashcards