Alla inlägg den 5 juli 2008

Av H Sr - 5 juli 2008 21:30

Eller i alla fall han som spelar Jack i "Hem till gården"! Läste just på Aftonbladet att han dött i torsdags, 63 år gammal.


Jack alias Clive Hornby.


Jag kommer ihåg att min mamma tittade på "Hem till gården" när jag var liten. Tyckte det var en himla grå och trist serie full med gamla människor: Annie, Amos osv. (Ni ser, namnen sitter där fortfarande!)

Men på senare år har jag själv tittat av och till på serien. Den är ju lite "modernare" nu. Tyvärr går den ju på dagtid, så det händer inte så ofta nu att jag kan se den, men när jag varit mammaledig osv. så tittade jag så gott som dagligen. Det är en himla trevlig serie faktiskt!


Clive Hornby har varit med i serien sen den startade, så det blir en stor förändring när han skrivs ut ur serien. Jag undrar just hur de fixar den biten?!


Någon annan som ser "Hem till gården"?


Av H Sr - 5 juli 2008 20:27

Det blev även några bilder tagna på rosbusken hemma. Den blommar otroligt mycket i år och än kommer det massor med knopp. Ett par exempel...






 





Av H Sr - 5 juli 2008 20:24

Tog med mig kameran när vi åkte ut med bilen på e.m Det är ju ofta den hänger med, men inte alltid det blir några bilder tagna....






 





 





 





 



Av H Sr - 5 juli 2008 20:15

På väg hem från vätskekontrollen plockade vi ner en hög med plastremsor som man snitslat banan med. Det var lika roligt det, tyckte M jr :) 

När vi kom hem var M och H jr i lekparken, där de lekt samtidigt som de tittade på löparna. H satt parkerad framför datorn...


Efter att M följt med M jr till affären för inköp av lite lördagsgodis (H jr köpte redan i onsdags när vi var till storstan, som hon duktigt sparat till idag. H hade cyklat själv till ICA medans vi var i skogen.), så åkte M, jag och H jr en sväng med bilen. M skulle till sin mammas grav och kolla till den.


Sen har vi bara slappat lite, busat lite och sen ätit middag. Enchiladas blev det idag, så gott!

Nu sitter alla utom H bänkade i soffan och kollar på "Sommarkrysset". Själv tittar jag bara med ett halvt öga, tycker att det är ok, men inget favoritprogram...

Av H Sr - 5 juli 2008 20:12

Det var helt ok att stå i skogen, även fast det regnade rätt ordentligt emellanåt. Det blev aldrig kallt, trots att jag blev rätt blöt. Det värsta var nog all j-kla knott som kom fram när regnet lugnat ner sig!


Roligt var det, att se alla springa förbi. Alla möjliga stilar, en del sprang riktigt fort, en del hade det tungt och kämpigt. Vissa stannade och drack vatten, pratade lite, medans vissa var totalt fokuserade på sin löpning och märkte nog knappt att vi stod där!


M jr tyckte också det var roligt, även om han ägnade över halva tiden åt matsäcken som vi hade med oss ;)

Av H Sr - 5 juli 2008 10:33

Sus har haft en bloggtävling i tre delar som pågått nån vecka nu. Jag och två till gick till finalen, som bestod av en utslagsfråga igår. JAG VANN!! :)

Vi fick till och med önska vilket pris vi ville ha om vi vann och jag tog självklart den fina karamellskålen *skratt*!


Bilden är lånad från Sus, hoppas det är ok?!


Det var verkligen en jätterolig tävling och naturligtvis extra roligt eftersom jag vann! ;) Tack, Sus!!

Av H Sr - 5 juli 2008 10:27

Efter barnloppen igår åkte jag, H jr, H och mamma hem till oss. 5-km loppet gick förbi här i närheten, så vi stod där och tittade istället. Sen gick vi hem och åt jordgubbar och vaniljvisp - sååå gott!!! :)


Kvällen blev lugn sen. Dusch och tvätt av barn, lite tv-tittande, läsning m.m innan man slocknade skönt i sängen.

Av H Sr - 5 juli 2008 10:18

Lördag morgon och betydligt tristare väder idag. Alldeles igenmulet och det har precis kommit en regnskur. Inte så man längtar efter att ställa sig ute i skogen i flera timmar precis, men det går säkert bra bara man kommer iväg.

M jr ser i alla fall fram emot att få hjälpa till som funktionär. Dela ut vätska och plocka upp muggar är ju ett alldeles lagom jobb att börja med :)


Loppen igår gick jättebra!! Först ut var ju H jr, som sprang 700 meter. M sprang med henne och de sprang hela vägen. Såå duktig liten tjej! :) Hon var mäkta stolt över både godispåse och medalj, så stolt att medaljen var det första som åkte på efter duschen sen på kvällen...


M jr sprang först ett barnlopp på 1,5 km. Vi tyckte att han gjorde ett KANONLOPP, han kom på 7:e plats, bara 15 sekunder från tredjeplatsen! Själv var han inte alls nöjd...

Han hann återhämta sig ca 30 minuter, med sportdryck, vatten och banan i skuggan, innan han och M skulle springa 5 km. Även om inte resultatet blev vad han önskade, så tycker jag det var en jätteprestation att springa två lopp på samma kväll och dessutom orka springa hela 5 km-loppet sen, utan att gå nånting. Jag är i alla fall imponerad!!

Väldigt varmt var det hela kvällen, ca +26-27 grader och största delarna av loppen gick mitt i solen, så det var tufft för alla deltagare.


Utlottning av priser blev det också. H jr vann ett silvrigt, glittrigt prinsessdiadem - helt perfekt! :)

M jr vann på det längre loppet ett par underställsbyxor, som han nog får vänta ca 10 år att använda... *skratt*. M vann en fin fleecejacka. Inte illa! De hade glömt M jr:s startnummer i barnloppet, så det är möjligt att han hade vunnit något där också. Vet inte om man kanske kan få hämta ut priset idag i så fall eller om det tillfallit föreningen?!

Ovido - Quiz & Flashcards