Alla inlägg under februari 2008

Av H Sr - 22 februari 2008 12:00

Låg vaken ända till ett inatt och kikade på gamla avsnitt av "One Tree Hill", sen insåg jag att det var dags att stänga av! ;)

När jag kom upp strax efter 8 var M jr redan i skolan och M och H jr hade ätit frukost. Efter att jag ätit har jag mest legat på sängen och läst. Har bara något kapitel kvar i boken, så nu känner jag att jag vill ha tag på del två!


M har roat sig med att spela Colin McRae på Playstation, vilket han även gjorde igår kväll. Det är ganska kul faktiskt, även om det var hemskt länge sen jag spelade själv. Kommer ihåg när vi köpt spelet för flera år sen, det var runt jul och vi var lediga, då satt M och jag uppe till långt inpå nätterna och spelade...


Man bedrar sig nog på vädret idag, tittar man ut ser man strålande sol och termometern visar på +6 grader. Men oj så det blåser! Kan tänka mig att det inte alls är så varmt och skönt som det ser ut....



Av H Sr - 21 februari 2008 20:50

Nu har båda barnen kommit i säng och snusar för fullt. M har bänkat sig i soffan och kikar på nån friidrottstävling på tv. Själv sysselsätter jag mig med tv-tittande på nätet. Jag höll på att leta på nån ny serie att kika på, men sen var jag så inne på "One Tree Hill" att jag bestämde mig för att se serien ända från början. Det är ju nåt år sen man såg de avsnitten nu, så mycket har man ju glömt. Många avsnitt har det blivit!


Har för övrigt pratat med mamma på telefon, läst lite i min bok, ätit middag m.m Några hushållsysslor har jag ju inte gjort på en vecka nu och det har ju både sina för- och nackdelar! Visst är det skönt att slippa, men samtidigt får jag ju himla dåligt samvete att M får göra allt. Dessutom hinns det ju inte med lika mycket som om man båda hjälps åt.


Men nu börjar i alla fall ryggen att bli lite bättre, så lite smått kan jag nog börja på igen. Annars har vi ju lilla H jr som gärna hjälper till också ;) Skrattade gott åt henne här ikväll, hon är nyligen fyllda 3 år och här stod hon och sorterade strumpor och vek ihop paren så ordentligt! Rätt blev det också! Imponerande. Samma sak imorse när hon skulle välja kläder i sin byrå, hon tog fram diverse plagg och synade, sen vek hon fint ihop de hon inte skulle ha och la tillbaka dem i lådorna. Tänk om hennes bröder kunde ha samma ordningssinne!! *skratt*

Av H Sr - 21 februari 2008 20:21

21 februari är det idag och visste ni att just denna dag är den officiella modersmålsdagen (inrättad av UNESCO 1999). Hade verkligen ingen aning om att det fanns en sådan dag och hur man firar eller uppmärksammar en sådan dag har jag aldrig hört talas om. Kanske man skulle sätta sig med den svenska ordboken eller nåt sånt?! ;)

Av H Sr - 21 februari 2008 20:16

Följande filmer är på väg hem till vår brevlåda: "Chapter 27", som handlar om mordet på John Lennon, och "Familjen är värre".




Ser fram emot att se båda två. "Familjen är värre" är ju uppföljaren till "Släkten är värst" och den var då himla rolig vill jag minnas.

Nån som sett dessa filmer?


Av H Sr - 21 februari 2008 19:49

Pratade precis med H. De hade haft muntligt prov i skolan, på Antikens Grekland. De hade fått gått in fem och fem till läraren, och sen svarat på några frågor var. Han blev godkänd. Själv känner jag mest att det är tur att man lämnat det där bakom sig, historia har aldrig varit min starka sida! Har väl aldrig haft intresset heller direkt, vilket säkert bidragit till mina känslor inför det ämnet.

Tyckte ni om historia i skolan?

Av H Sr - 21 februari 2008 16:40

Nästa vecka har skolorna sportlov. Barnen ser fram emot att få vara lediga förstås. H och M jr blir hemma hela veckan, men H jr får gå på dagis måndag och fredag, då jag jobbar 8-12. Men det tror jag snarare att hon ser som något positivt, hon vill så gärna gå till dagis! :)

På tisdag är jag ledig, på onsdag jobbar jag kväll och börjar inte förrän 15:30, så då skulle M försöka sluta lite tidigare. Sen har ju både han och jag tagit ledigt på torsdagen.

Så det blir en kort vecka även för mig, med jobb bara måndag, onsdag och fredag och då korta dagar. Kan tänka mig att det finns en hel del att göra efter att jag varit hemma hela den här veckan, men man hinner ju inte mer än man hinner...


Vi har inte planerat något särskilt alls, utan tar väl dagarna som de kommer. Kan tänka mig att M jr vill åka en del skidor. Annars blir det väl mest att vara med kompisar och så.

Få se om vi kanske hittar på någon aktivitet när vi alla är lediga. En tripp till badhuset eller nåt sånt kanske. Vi får se.


Har ni några planer för sportlovet? En del av er har väl redan haft lov förstås, gjorde ni nåt särskilt?

Av H Sr - 21 februari 2008 16:05

M har varit hemma med H jr idag också. Hon verkar må mycket bättre idag och har inte haft någon kräkning eller diarré sedan igår på dagen. M sa att hon hade varit precis som vanligt på f.m., men sen blev hon så trött, så nu ligger hon och sover. Det tar ju några dagar innan man hämtat igen sig efter magsjuka!

Ena chefen hade en magsjuk karl hemma, så det är ju nånting som går runt igen. Hoppas, hoppas att vi andra slipper!!


M jr hade kommit hem från skolan när jag kom hem och han hade haft en bra dag. De hade haft sångsamling tillsammans med några andra klasser.

Just nu sitter han och äter middag, det är ju skidträning ikväll. Då är det klassisk stil som står på programmet. Hoppas att de får ihop någorlunda spår i alla fall, det börjar bli tunt med snö!


För min del blir det bara vila resten av dagen, så mycket annat lär jag inte orka med efter idag!

Kanske lite tv-tittande, bokläsning eller något annat lättsamt.

Av H Sr - 21 februari 2008 15:57

Oj, vad jag är trött i ryggen!!! Nu har jag suttit med på utbildning m.m ända sen kl.9 imorse, så nu värker det rejält. Hade ju tänkt åka hem på lunchen och lägga mig en stund, men då ville cheferna att vi skulle gå ut och äta lunch, förbereda eftermiddagens pass. Sagt och gjort. Men jag satt och vred mig på stolen hela e.m., det gjorde ont hur jag än satt. Så nu har jag lagt mig raklång på sängen och oj, så skönt det var!!


Det gick bra på utbildningen i alla fall. Det blev ju mycket att läsa innantill eftersom det var helt nya papper osv, men det gick ändå bra. Det var en chef som höll i det hela på f.m och en annan på e.m En del diskussioner blev det också och det är ju alltid bra.

Nu är det två tillfällen till med utbildningar, i mars, som jag också ska vara med på.


Eftersom jag egentligen var ledig idag, gick ut under sjukskrivning osv. så får jag ta ut den här tiden en dag i nästa vecka, när jag egentligen hade sökt semester. Så då spar jag en semesterdag, vilket inte är så dumt.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards