Alla inlägg under november 2007

Av H Sr - 22 november 2007 23:23

Tja, vad säger man?! Det är inte särskilt ljusa tider för SAS just nu!! Oj, oj, oj, vilken dålig reklam!! Även om det naturligtvis inte är de själva som tillverkat planen så påverkar det säkert deras rykte... Nån borde komma på en ny förklaring till SAS... Sluta Att Starta kanske?!

Av H Sr - 22 november 2007 23:06


Igår släpptes ju den senaste och sista boken om Harry Potter - "Harry Potter och dödsrelikerna". Eftersom vi har alla de andra så blir det nog att vi köper även den här till H i julklapp. Själv har jag bara kommit igenom de 2 eller 3 första. Började på den följande, men tyckte den var så seg, så det har aldrig blivit av att läsa färdigt den. Nån gång ska jag läsa allihopa! :)

Av H Sr - 22 november 2007 22:01


Nej, nu blir det Traveler! Nån mer som tittar på det?

Av H Sr - 22 november 2007 21:48

Kvällen har ägnats till att rensa bland alla tidnings- och pappershögar som låg i köket. Visserligen bara 3 stycken, men de var desto större! Är det bara vi som samlar på oss?? Tycker att jag sorterar titt som tätt, men det blir ju så himla mycket med alla morgontidningar, reklam, tidningar jag får från mamma osv.

Men nu är det gjort och det ser betydligt bättre ut i köket! Passade på att gå igenom recepten inför jul och se vad jag ska baka och vilket godis vi ska göra. Sen återstår att se om allt det blir gjort, men det är ju bra att ha ambitioner, eller hur?! ;)


Av H Sr - 22 november 2007 21:33

Utvecklingssamtalet gick väl sådär. Gick därifrån ganska besviken på H måste jag erkänna!

Det visade sig att han ännu inte lämnat in flera uppgifter som redan skulle varit inlämnade... Nån uppgift skulle t.o.m varit inne v.40 Det var i svenskan och engelskan.

Själv säger han att det är svårt att koncentrera sig i skolan för kompisarna pratar osv., men å andra sidan har han heller inte tagit med sig uppgifterna hem för att göra klart dem! Dessutom har han tagit sovmorgon varje onsdagsmorgon, då de har en lektion som de endast behöver gå på om de har nåt att jobba ifatt eller behöver hjälp osv. Han har alltid sagt att han inte har nåt...


Lite orolig blir man ju, hur ska det här bli?! Till saken hör att han alltid haft så himla lätt för sig i nästan alla ämnen i skolan, speciellt språk. Det är nästan så det har blivit en nackdel nu, för han har aldrig behövt anstränga sig så mycket. Och nu när de ska ta så mycket ansvar själva så fungerar det uppenbarligen inte...

För kunskaperna har han, fröken sa att han är jätteduktig och kan mycket, men det hjälper ju inte sen när man ska få betyg, då måste man ju ha gjort arbetet också!


Ok att man tycker att det är svårt och jobbigt, men det är ju inte det som är felet. På sin individuella tid sitter han alltså och jobbar med andra uppgifter, nyare uppgifter, än de som han borde gjort klart för länge sen. Tror han att ingen ska märka att han inte lämnat in dem, eller?! Han behövde verkligen ett uppvaknande att han också måste anstränga sig!

Nu måste han göra klart alla uppgifter och lämna in senast 6/12 och dessutom måste han gå på de där "frivilliga" lektionerna på onsdagsmorgonen.


Det blev ju lite av en chock måste jag säga, för alltid när jag frågar honom så har han inga läxor, allt är bara bra osv. Och det har ju aldrig varit några bekymmer med honom i skolan tidigare, allt har varit så jättebra på alla utvecklingssamtal. Så man blir ju besviken när han försöker smita undan och inte gör sitt bästa! Det här är ju verkligen nackdelen med hur det ser ut i skolan idag, att det är så fritt, man ska söka kunskap själv, ta eget ansvar osv.

Nån annan som har liknande erfarenheter??

Av H Sr - 22 november 2007 21:16

Efter lunchen idag gick H jr och jag ut. Inte för att det var så lockande med allt det gråa och blöta ute, men det var skönt med frisk luft. Dessutom var vi tvungna att gå till dagis och lämna in en blankett. Vi måste nämligen fylla i en särskild blankett inför jullovet med tider, alla namn och telefonnummer osv. Känns egentligen helt onödigt, för all den informationen har de redan på både dagis och fritids, men bara för att de slår ihop alla verksamheter över helgerna så orkar de inte själva sitta och gå igenom det... Nu var jag kanske lite elak, men det irriterar mig lite. Dessutom var det sista dag idag att lämna in och hur många vet redan nu om de är lediga alla klämdagar?! M vet det i alla fall inte och kommer troligtvis inte att veta förrän precis före jul. Själv ska jag jobba ett par dagar, så vi fick fylla i att de ska vara där då. Blir M sedan ledig så får vi ändra då.


I alla fall så gjorde vi först ett besök i lekparken. H jr var så sugen på att gunga. Hon sa själv att hon nästan somnade där i gungan! :)



Det var bara vi där, som det oftast brukar vara när vi är där på dagarna. Det bor inte så himla många barn i lekåldern på området. Nu för tiden går man ju inte till lekparken när man är 10 år ens.

Men det gjorde väl inget att vi var själva, desto mer plats för H jr att springa runt på! :)



Allt var ju jätteblött och så även rutschkanan, men upp skulle hon minsann!



Efter lekparken så gick vi då till dagis. På vägen dit går vi förbi/över en å och där brukar finnas några änder. Idag fanns det betydligt fler än några! Har aldrig sett så många änder där! Försökte räkna, men det var jättesvårt, för de kom simmandes från alla håll. Kanske trodde de att vi hade något ätbart med oss?! Hann räkna nästan till 60, men det var fler än så!



På vägen hem var de inte lika många, så de måste ha simmat iväg på jakt efter nåt bättre matställe! :)

När vi kom hem hade redan M jr hunnit hem från skolan. Det tog tid för oss att gå till dagis och tillbaka, H jr gick hela vägen själv, så det gick inte så fort på slutet! Men hon är verkligen jätteduktig att promenera :)


Fixade lite mellanmål med varm O'boy och mackor när vi kom hem och det var ju inte fy skam efter drygt 1½ timme ute i det råkalla vädret!

Några tag med dammsugaren hann jag också med innan det var dags att fixa middag. Köttfärslåda med makaroner blev det ikväll. Skulle ju ha tidig middag eftersom M jr hade skidträning och jag + H skulle på utvecklingssamtal.



Av H Sr - 22 november 2007 21:01


Måste ju visa vilka tjusiga saker M jr och hans klass hade gjort, som vi fick se på deras utställning igår. Just de här har de jobbat med i grupp. Den närmast i bild (som M jr såklart varit med på!) representerar bondestenåldern.

Det var verkligen jättefina och detaljrika kreationer de skapat! Det är så roligt att få se vad de pysslar med om dagarna i skolan :)

Av H Sr - 22 november 2007 20:52

Hur kan man göra så här?? Bara åka därifrån?! Föraren måste ju ha varit chockad. Får man hoppas i alla fall!! Så det inte är nån kall galning... Kanske rattfylla?! Det är nog vanligare än man tror att man möter nån som druckit för mycket, tyvärr!

Usch, det är verkligen en fasa, att man helt plötsligt ska få ett samtal om att det hänt ens barn nånting! Jag hoppas verkligen att de får tag på den som gjort det!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards