Alla inlägg under februari 2008

Av H Sr - 8 februari 2008 10:08

Sagostund har vi haft här på morgonen, diskat har vi gjort, tvättmaskinen går för fullt och just nu sitter H jr i badet. Vi pajsar bara runt här på förmiddagen och tar det lugnt, känns som att det behövs. Få se om vi pallrar oss ut en sväng också, solen skiner ju faktiskt idag - fantastiskt! ;)

Av H Sr - 8 februari 2008 09:25


Årets bokrea startar 26 februari, det är inte långt kvar! Katalogerna borde väl snart dimpa ner i brevlådan.

Brukar ni handla på bokrean? Förbeställer ni böckerna eller hör ni till den trogna skaran som hänger på låset när bokhandeln öppnar?


Själv har jag aldrig varit där mitt i natten eller kl.6 på morgonen när de öppnar, men jag har varit där ganska tidigt ibland. De senaste åren har jag dock förbeställt vissa böcker, det är ju himla smidigt.


Jag brukar passa på att handla några böcker till mig själv, men mest är det nog barnböcker vi brukar köpa på oss. Ibland någon kokbok eller så. Vad brukar ni vara ute efter?

Av H Sr - 8 februari 2008 09:20


Så här ser det ut på våran gata denna morgon! Jippi för plogningen i denna kommun!!!

Det är -3 grader ute, så allt det här är ju fryst dessutom...

Av H Sr - 8 februari 2008 09:18

Imorse kom det ingen morgontidning till våran brevlåda. Det händer lite nu och då, och jag tycker det är ganska irriterande! Det är inte billigt att prenumerera och då tycker jag att man kan förvänta sig att den ska ligga där i lådan.

Ibland kan den ju vara försenad av olika orsaker, men så var det inte denna morgon. Damen jag pratade med såg att tidningen borde ha varit där en timma tidigare, men det var alltså tomt i vår brevlåda.

Nu kan vi förvänta oss tidningen senare under dagen. Men det är ju inte riktigt samma sak...

Av H Sr - 8 februari 2008 09:14

Härligt med ledig dag!! Fick dock masa mig upp redan 06:45, då M jr klagade på huvudvärk. Han hade ont redan igår kväll efter träningen, på ena sidan speciellt bakom ögat - migrän?! Stackare... Då gick han och la sig direkt, men huvudvärken satt fortfarande i imorse, så det blev ett stolpiller Alvedon. Som tur var släppte värken på det!


Jag hoppas verkligen att han inte ärvt min migrän, det är inte något man önskar någon!!

Han kan vara dålig att dricka efter träningen ibland, så kanske det kunde vara en orsak också, men just det här att det bara gör ont på ena sidan och i/bakom ögat är ju typiskt... skönt i alla fall att det blev bättre med Alvedon!

Så han knallade iväg till skolan i alla fall.

Av H Sr - 7 februari 2008 21:13

Försöker hitta på nåt nytt att se på tv via nätet. Har ju gått igenom alla avsnitt av Grey's Anatomy och Brothers & Sisters. Har inte hittat nåt som fångat mitt intresse än, men jag fortsätter att söka ;)

Av H Sr - 7 februari 2008 21:12

Ligger och slöar framför datorn, orkar inget annat känner jag. Hatar denna trötthet, så mycket tid går bort till att må dåligt och vara trött. Vill vara pigg!!

Av H Sr - 7 februari 2008 19:51

Provade en ny maträtt till middagen idag, gratinerad köttfärspasta. Hittade receptet i en sån där broschyr från Arla, som finns på affärerna. Det här var kanongott - och enkelt!!



4 port


250 g pasta (penne stod det i receptet, men jag hade skruvmakaroner)

400 g köttfärs (jag hade 500 g, det gick lika bra :)

smör

1 purjolök

1 tsk salt

2½ dl tomatsås, ex. färdig pastasås

2½ dl Kelda ostsås


Gör så här:

Koka pastan. Stek köttfärsen i smör, rör så att den smular sig. Strimla purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt och rör i tomatsåsen. Varva pasta och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Ringla över ostsåsen. Gratinera i övre delen av ugnen, 250 grader, i 5-10 min.


Jag hade ingen färdig pastasås, men kokade ihop 2½ dl passerade tomater, ca ½ dl tomatpuré, salt, peppar och oregano. Funkade hur bra som helst.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards