Alla inlägg under augusti 2008

Av H Sr - 5 augusti 2008 13:41

Letade efter lite böcker angående LCHF-kost och det finns några stycken skrivna av svenskar. Många verkar förtjusta i Dr. Annika Dahlqvists böcker, en allmänläkare som går i spetsen för denna kost.


Känner att jag inte har råd att köpa någon av böckerna just nu, men upptäckte till min stora glädje att jag kan låna e-böcker från mitt lokala bibliotek! Något större urval om just LCHF fanns inte, men en intressant bok hittade jag - och såklart lånade jag hem den!



"Ät fet mat - bli frisk och smal" heter boken och den är skriven av Lars-Erik Litsfeldt, som själv genom lchf gått från överviktig diabetiker till en smal, frisk person. Imponerande!


Började läsa i den igår kväll lite smått och den är väldigt lättsamt skriven, ingen tung oförståelig teori här inte. Återkommer med recension så snart jag läst färdigt den. E-lånet gäller i 28 dagar, så det gäller att inte dra ut på det alltför länge! ;)

Av H Sr - 5 augusti 2008 11:43

Har ändrat lite här på bloggen, tyckte att den gamla bakgrunden på körsbärsblom inte riktigt passade längre. Sen hade jag haft den så länge. Vad tycks?!

Av H Sr - 5 augusti 2008 11:41

Tvättmaskinen jobbar för fullt, soporna är utslängda, sängarna bäddade, barnen roade. Nu ska jag strax ta itu med badrummet också. Sen är det dags för lunch.

Dagen går fort fast man inte har nåt särskilt planerat!! ;)


Det tråkiga vädret fortsätter. Det har kommit nån skur, men annars är det mest grått och trist, och blåsigt!! Endast +12 grader har vi idag. Tänk vad fort det kan skifta, nyss var det så varmt så man knappt stod ut!!

Av H Sr - 5 augusti 2008 09:36

Kärlek är temat för veckan. Tog nyligen det här kortet som för mig utstrålar kärlek - mellan far och dotter...


Av H Sr - 5 augusti 2008 09:21

Har lagt till en ny kategori - LCHF. Tänkte att det är lättare att samla allt som handlar om just den kosten under en särskild kategori och inte blanda ihop det med övrig mat!


Mådde bra större delen av dagen igår, men känner fortfarande av lite hjärtklappning av och till. Detta är dock inget nytt för mig, att pulsen slår snabbt (det medicinerar jag ju för) och emellanåt ojämnt. Det har jag tagit upp med min doktor flera gånger, men hon säger att det inte är några fel. Tror att det kan vara så att det förstärks nu så här i början av den här kosten. Dock har jag ju alltid känt att hon inte tagit det på riktigt allvar... Fortsätter det ett tag till, så får jag nog ta upp det med henne igen!


Frukosten idag bestod av turkisk yoghurt med grädde och kokosflingor. Igår morse åt jag samma sak, fast med lite hallon på, men i det här vädret hade jag ingen lust att gå ut och plocka från busken! ;) Det gick dock lika bra utan hallon, riktigt gott!

Av H Sr - 5 augusti 2008 09:18

Vilket busväder man fick vakna upp till idag! Det blåser ordentligt och regnar av och till. Bilen är borta, så jag förstår att M inte hade nån lust att cykla till jobbet idag!


Väcktes vid 07:30 av H jr, då tyckte hon att det var dags att gå upp! Visst önskar man att man fick sova lite längre, men samtidigt är det väl bra att vänja sig vid lite tidigare morgnar, på måndag ska jag ju vara på jobbet redan kl.7


Inga planer alls för dagen och om det här vädret fortsätter så blir det garanterat en innedag! Ska försöka ta tag i lite städning. Badrummet behöver skuras, det finns en hel del att rensa och så ska jag tvätta lite. Jättespännande! *skratt*

Av H Sr - 4 augusti 2008 17:19

Mådde inte riktigt bra imorse/f.m., men sen har det faktiskt känts bättre. Inte 100% bra, men bättre. Fortsätter ett tag till med lchf, få se om det är övergående besvär som många påstår...


Har inte gjort mycket alls idag. Kallt, grått och trist har det varit. Vi har haft långa sagostunder hela dagen här hemma. Känns bra det med, för det har inte blivit så mycket av den varan på ett tag, förutom vid sängdags.


M tyckte att första arbetsdagen gått bra, även om det naturligtvis inte kändes så himla kul. På nåt vis känns det som att min semester också är över, bara för att han börjat jobba igen, så det gäller att försöka njuta av den här sista veckan!


Just nu har han och barnen åkt iväg till återvinningen för att slänga en massa skräp. Antar att de kanske sitter i bilen och väntar en stund, för helt plötsligt så började regnet VRÄKA ner!! Det känns mer som höst än sommar idag...

Av H Sr - 4 augusti 2008 12:01

Blev inget bloggande alls igår. Var bl.a på minnesgudstjänst i kyrkan, där de tänder ljus för nyligen avlidna.

Har inte mått så bra. Fortsätter med lchf-kosten, men vacklar hela tiden till om jag ska sluta eller ej. Hjärtklappning fortfarande, vilket är mycket obehagligt.

Idag har M börjat jobba igen. Kändes nog inte alltför kul att ge sig iväg imorse. Nästa måndag blir det samma för mig... inget jag ser fram emot!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards